Butter en eek uit mijn Volendam

BUTTER EN EEK

beste buttereekpeper


Benodigdheden (voor 6 personen)
250 gr. roomboter
50 gr. azijn
1 eetl. zwarte peper
2 eetl. aardappel kookvocht

Bereiding
Doe alles in een steelpannetje en blijf op niet te hoog vuur constant roeren. Haal de butter en eek voor het gaat koken van het vuur, laat absoluut niet koken!!

Gebruik bij butter en eek altijd 5 delen roomboter en 1 deel azijn, lekker veel peper en laat deze nooit koken, dan is het al te laat i.v.m. schiften. Boter en water laten zich niet mengen bij hogere temperaturen. Doe een paar lepels van het kookvocht van de aardappelen op de butter en eek, dit is beter voor de binding.

Heerlijk bij “Rechtop in het pannetje” en een “zootje”

2 thoughts on “Butter en eek uit mijn Volendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*