Die bodem.
Gewoon witbrooddeeg gebruiken en het recept volgen enkelt een beetje olijfolie toevoegen dus een beetje minder water gebruiken.
Voor een lekker smaakje aan de bodem de kruiden toevoegen(oregano of italiaanse kruiden). Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat (eventueel nog iets water of bloem toevoegen). Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.
Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal. Je moet bij het maken denken aan de pizza makers die het in de lucht gooien(niet zelf doen!!!) dan krijg je een idee hoe soepel het zou moeten zijn. Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen.
Die saus.
Ingrediënten van Pizzasaus
• 250 mililiter gepureerde tomaten uit blik of pak
• 1 theelepel Italiaanse kruiden / oregano
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 á 2 teentjes knoflook
• peper
• zout
Bereidingswijze van Pizzasaus
Roer door de tomaten puree de Italiaanse kruiden plus extra oregano en een eetlepel olijfolie. Breng de saus op smaak met peper en zout en de uitgeperste teentjes knoflook. Laat even lekker doorpruttelen op je petroleum stelletje. 😉
Je saus is nu klaar voor gebruik.
Doe een lekkere kwak saus op die bodem en beleg met van alles wat je lekker vind.
Zoals; paprika, tomaat. Mozzarella, champignons, salami, ui en als laatste de geraspte kaas en druppel er wat olijf olie overheen voor je hem in de oven zet.
Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C). Bak de pizza in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin (als het korstje aan de buitenkant er lekker uitziet is ie meestal wel goed… tenminste…. Als je bodem niet te dik is!)
(Jan en Su vinden het erg lekker als er flink veel saus op zit en Suusje natuurlijk GEEN vlees!!!)
Wat er overblijft, en dat is meestal niet veel, snij je in stukken en kan je invriezen voor een volgende keer als snelle hap.)