Goulash

Een recept van mijn moeder.( Aangepast door Moetly)

Want dit is zo lekker dat mag niet verloren gaan.

Goulash

Goulash,

Een pond (of meer) rundvlees.
3 gesneden uien
2 teentjes knof.
Paprika poeder
Bloem (gebruik ik niet)
Water
Paprika
Restje jus
Blik gepelde tomaten
Blikje tomaten
Peper en zout naar smaak
Diepvries zak


Snij het vlees in blokjes en doe het samen met de bloem ± 3 á 4 eetlepels (ff kijken of dat genoeg is) en de paprika poeder, peper en zout in een plastic zak en schud alles lekker door elkaar totdat alles bedekt is met de bloem.

Doe wat boter in de pan en braad het vlees aan. Haal het vlees uit de pan en braad de uien lekker lichtbruin. Snijd de paprika in flinke stukken en braad die even mee.  Doe daarna het vlees weer terug in de pan. Pel de knof. teentjes en snijd ze fijn en doe die er ook bij… heel eventjes meebakken anders worden ze bitter.  Warm het restje jus op met wat water en giet dat bij het vlees. (geen koud water erbij want dan wordt het vlees taai) als alles lekker pruttelt maak je het blik gepelde tomaten open en snijd ze fijn en die doe je er ook bij, daarna de tomatenpuree.  Als het lekker aan het pruttelen is, net tegen de kook aan dus, dan ga je de rotzooi in de keuken opruimen , en je neemt een lekker kopje koffie. Na een uurtje of 4 is het vlees gaar en zou je het kunnen eten met een lekker aardappeltje of wat rijst, maar…………

Als je het nog ff wat langer op laat staan en ’s avonds in de koelkast bewaard, als het is afgekoeld, en pas de volgende dag zou gaan eten dan is het nog veeeeeel lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*