Rendang

Indonesish recept

rendang

Ingrediënten;

2 pond rundvlees
1 ui
6 kemirie’s (of 3 theelepels kemiriepoeder)
4 knoflookteentjes.
1 theelepel ketoembar
2 theelepels djinten
1 theelepel koenjit(koenir)
1 stukje gember
1 klein stukje trassi
naar keuze 5 lomboks rode of 3 rawits(of wat hot-sauce)
1 blok santen(kokos) opgelost in 2 kopjes warm water
1 stengel sereh
1 djoeroek poeroetblad
1 stukje assem
zout naar smaak(1 theelepel)
2 theelepels suiker
Bodempje plantaardige olie. Liefst kokos-olie.

Voorbereiding;

Het vlees in kleine reepjes snijden.
Ui en knoflook snipperen.
Ketoembar, laos gember, lomboks, gepofte kemirie fijn wrijven, raspen en mengen met de djinten en koenjit.

Bereiding;

Wok op het vuur, bodempje olie erin en bak de uien, knoflook, trassi en kruiden even op.
Voeg dan het vlees toe en de santen. Dan even omscheppen en de sereh, djoeroek poeroet
en assem erbij. Dan de suiker en het zout. Op klein vuur rustig laten koken. Af en toe omscheppen.
indien het geheel al te dik is voeg dan wat water toe.(heel weinig)
Opdienen met Rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*