Wafels

Overheerlijke wafels

Van de week ‘even’ gemaakt, want ik vond op de zolder weer, de benodigde platen voor de multi reverso van Tefal. Die stonden dus al een heel jaar weg te stoffen,… ZONDE!!! Het viel hier ook in de smaak geloof ik.

Ingrediënten – voor 6 personen +/- 12 wafels;

Ø  2 eieren

Ø  125 g bloem

Ø  25 g fijne kristalsuiker

Ø  2 g zout

Ø  10 g bakpoeder

Ø  40 g gesmolten roomboter

Ø  20 cl melk

Bereidingswijze;
Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf. Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de eierdooiers, de gesmolten roomboter en daarna ook de melk toe. Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Warm het wafelijzer op. Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet. Dien de wafels lauw op met een bolletje ijs of eet ze gewoon koud wanneer je maar wil.

3 thoughts on “Wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*