Pindasoep

pindasoep

Pindasoep

Ingrediënten van Pindasoep
•    1 prei
•    30 gram boter of margarine
•    1 theelepel sambal oelek
•    1 liter kippenbouiilon (van een blokje)
•    6 eetlepels pindakaas
•    2 eetlepels ketjap manis
•    1 blikje mais
•    50 gram taugé
•    2 á 3 kipfilets (of drumsticks of over gebleven kip van de vorige dag)

Bereidingswijze van Pindasoep
Maak van kippenbouillonblokjes 1 liter kippenbouillon en gaar de kipfilets daar in.

Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringen en was ze erg goed. Smelt de boter in een pan en bak de prei ca. 2 minuten. Voeg de sambal toe.
Schenk de bouillon erbij en breng de massa aan de kook. Laat de soep even doorkoken.

Roer de pindakaas los met de ketjap en iets van de hete soep. Roer dit mengsel vervolgens door de soep. Doe de fijn gesneden gare kipfilet er in.

Warm de soep goed door.
Was de taugé en verwijder blubberige stukjes. Doe de taugé op het laatst door de soep samen met een blikje maïs (eerst uit laten lekken!).
Garneer met wat pinda’s en serveer de soep met stokbrood of Turks brood en wat pinda’s
Eventueel kun je nog voor wat extra pit een teentje of 3 knoflook uitpersen en mee laten koken.

2 thoughts on “Pindasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*