Appelsoep

appelsoep

Ingrediënten:

  • 5 geschilde middelgrote appelen,( goudrenetten)
  • 4 koppen water,
  • 0,5 theelepel geraspte citroenschil, Van onbespoten citroenen of erg goed afwassen of citroenrasp uit een potje (is wel minder lekker)
  • 2 eetlepel maïzena,(om te binden)
  • 0,25 kop koud water,
  • 0,5 kop witte wijn,(Riesling)
  • 0,5 kop suiker,(naar behoefte maar de soep moet iets zurig smaken)
  • 1 theelepel kaneel.
  • 1 Bekertje crème fraîche

Bereiding:

Snijd de appelen in vieren, laat ze 5 minuten zachtjes koken in 4 koppen water met geraspte citroenschil.
Zeef dit mengsel.
Voeg al roerend maïzena opgelost in 0,25 kop koud water toe.
Voeg wijn, suiker en kaneel toe.
Kook 5 minuten zachtjes door. .

Serveertip:

Serveer de soep lauw met een klodder crème fraîche of die lobbig geslagen slagroom


One thought on “Appelsoep

  1. Wat grappig, ik liep girtesen tegen hetzelfde aan, maar dan op een pakje sultana (appel). De ingrediebntendeclaratie vermeldt 36%vruchtenvulling, en dan tussen haakjes wat daar allemaal inzit. En dat begint met: rozijnen 27%. Toen vroeg ik me ook af of de vruchtenvulling voor 27% uit rozijnen bestaat (dus in het hele koekje 27% van 36% = 9.72% rozijnen) of dat het koekje zelf voor 27% uit rozijnen bestaat. Wiskundig gezien is het 9.72%;a(b+c) is ab + ac. En als ik goed naar een sultana kijk, bestaat hij ook niet voor ruim een kwart uit rozijnen. In jouw geval van het zout is het dan 2% van 3%.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*